Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-03@06:08:09 GMT

راهنمای خرید مودم اینترنت خانگی و همراه

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۲۴۰۱۲

راهنمای خرید مودم اینترنت خانگی و همراه

راهنمای خرید مودم اینترنت

برندهای مختلفی اقدام به تولید مودم های اینترنت می کنند که هرکدام بسته به نیازهای کاربران در شرایط مختلف طراحی شده است و وظیفه شما این است که با توجه به سناریو خودتان اقدام به انتخاب مدل مناسب کنید.

برای انتخاب بهترین مودم ADSL و VDSL یا 4G و 5G لازم است ابتدا مودم را برای اتصال در چه نقطه ای میخواهید، اگر در منزل و نقطه ثابتی قصد اتصال به اینترنت را دارید در حال حاضر بهترین سرویس های موجود در کشورمان ایران ADSL و VDSL است اما اگر شرایط دریافت این سرویس ها را ندارید مثلا خط تلفن در محدوده شما نیست یا شرکت های ارائه دهنده سرویس منطقه شما را تحت پوشش ندارند و یا قصد دارید بتوانید در هر نقطه و مکانی از سرویس اینترنت استفاده کنید بهتر است به سمت مودم های همراه و جیبی یا ثابت 4G و 5G بروید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل تصمیم گرفتیم این راهنمای خرید مودم را بنویسیم تا شما عزیزان با خیالی راحت بهترین مودم را بخرید.

راهنمای خرید مودم وای فای

مودم چیست؟

به زبان ساده مودم یک دستگاه سخت افزاری است که امکان اتصال شما به اینترنت را فراهم می کند.

این روزها اینترنت جزء جدایی ناپذیر منزل و محل کار ماست و بسیاری از فعالیت های روزمره به کمک ارتباطات اینترنتی امکان پذیر می شود. دستگاهی که شما را به دنیای اینترنت متصل می کند “مودم” یا “Modem” است.

کلمه “Modem”، ترکیبی از کلمات Modulator/Demodulator است. معمولا از یک مودم برای ارسال داده‌های دیجیتال از طریق خط تلفن یا رسانه های دیگر استفاده می‌شود.

مودم داده هایی که از طرف شرکت های ارائه دهنده اینترنت (ISP) دریافت می کند را به داده هایی تبدیل می کند که می توانند توسط موبایل، لپ تاپ یا تجهیزات شبکه دیگر مورد استفاده قرار گیرند.

به عنوان مثال یک مودم ADSL داده های مربوط به اتصال را از طریق کابل تلفن (RJ-۱۱) دریافت و پس از تطبیق آنها با پیکربندی انجام شده روی مودم، بستر اینترنت را فراهم می سازد. این دستگاه یکی از راه‌های ورود به دنیای اینترنت به شمار می‌آید.

آشنایی با انواع مودم برای اتصال به اینترنت

مودم ها انواع مختلفی داشته اند که برخی از آن ها از رده خارج شده اند و هم اکنون دیگر کاربردی ندارند مثل Dial-Up که در سال های گذشته استفاده می شد.

اما در حال حاضر فناوری های جدیدترین مثل ADSL و VDSL و 4G و 5G و LTE و ... ارائه شده اند که از نظر سرعت و کیفیت و کاربرد با یکدیگر تفاوت دارند.

مودم های ADSL و VDSL

استفاده از مودم ADSL، یکی از رایج‌ترین روش‌های اتصال به اینترنت است.

 ارتباط مودم با سرویس دهنده اینترنت با استفاده از یک پورت متصل به شبکه تلفن انجام می‌گیرد و هنگامی که سرویس دهنده اطلاعات پیکربندی را تایید کرد، امکان اتصال به اینترنت فراهم می‌شود.

انتقال داده‌ها در شبکه به صورت بی‌سیم (وایرلس) و یا بااستفاده از سیم با استفاده از پورت LAN نجام می‌شود.

سرویس VDSL جدیدتر است و سرعت بالاتری دارد.

اگر در منزل یا شرکت خود نیاز به سرویس اینترنت دارید لازم است مودم ADSL و VDSL خریداری کنید که در مقاله زیر بهترین های این دسته را معرفی کرده ایم :

بهترین مودم های ADSL و VDSL خانگی و شرکتی

مودم های 4G و 5G ثابت یا جیبی همراه

با گسترش شبکه های موبایلی در سراسر کشور کمتر نقطه ای وجود دارد که تحت پوشش اپراتور های موبایل نباشد، حتی دور ترین نقطه های کشور نیز در حال حاضر در پوشش شبکه است.

بنابراین برای نقاطی که خط تلفن ندارند و یا در منطقه آن ها سرویس ADSL یا VDSL ارائه نمی شود یا قصد دارند در بتوانند در هر مکانی از اینترنت استفاده کنند و به طور خلاصه قصد دارند از سرویس 4G یا 5G استفاده کنند لازم است به سمت مودم های جیبی همراه بروند که توسط برند های داخلی و خارجی ارائه می شود.

با توجه به تنوع برند های موجود هم اکنون در لینک زیر می توانید بهترین مودم های 4G و 5G موجود در بازار را مشاهده کنید و در صورت نیاز خریداری کنید:

بهترین مودم های جیبی و همراه 4G و 5G

به چه نکاتی را باید در خرید مودم توجه کنیم؟

با توجه به تنوع بالا در برند و مدل های مودم لازم است در هنگام خرید به نکات به خصوصی دقت کنید تا در خرید خود دچار اشتباه نشوید.

به طور خلاصه باید مودم را از جوانب زیر بررسی کنید تا بتوانید گزینه مناسب خود را انتخاب کنید:

· نوع فناوری ارتباطی : پشتیبانی از ADSL یا VDSL یا هردو

· تعداد پورت Ethernet یا اتصال کابلی : معمولا همه مودم ها پشتیبانی می کنند اما در تعداد تفاوت است.

· پشتیبانی از فناوری وای فای یا ارتباط بی سیم

· امنیت و سرعت مودم

· پهنای باند مودم

· برند تولید کننده مودم

· تعداد آنتن وای فای

· قابلیت ها و امکانات جانبی

· شبکه های پشتیبانی شده

پیش از هر چیزی باید ببینید که دقیقا چه انتظاراتی از مودم دارید؟

معمولا بیشتر افراد به قدرت فرکانس و فاصله‌ای که مودم وای‌فای پشتیبانی می‌کند بیشتر از هر چیزی اهمیت می‌دهند.

برخی دیگر نیز دنبال امکانات خاصی مثل پشتیبانی از USB هستند تا با اتصال هارد اکسترنال یا فلش خود قادر به دانلود فایل‌ها باشند.

بنابراین مهم‌ترین مسئله در انتخاب مودم خوب این است که نیازتان را مشخص کنید.

پوشش دهی وای فای

مودم‌ها در انواع تک آنتن، دو آنتن و سه آنتن وجود دارد که هم به‌صورت آنتن اینترنال و هم اکسترنال وجود دارد.

ولی باید این نکته را نیز توجه داشت که لزوماً یک مودم سه آنتن نمی‌تواند برای پوشش دهی کامل یک ساختمان 3 طبقه با مساحت هر طبقه 100 مترمربع مناسب باشد.

بلکه باید برای تکمیل پوشش دهی WiFi چنین فضاهایی برحسب نیاز از Access Point در کنار مودم ها استفاده کرد.

همچنین چون زاویه پخش سیگنال وایرلس به صورت عمودی و افقی است لذا ممکن است در بسیاری مواقع طبقه پایینی و فوقانی شما نیز شامل پوشش وایرلس شما بشود.

پهنای باند مودم

پهنای باند مودم ها معمولاً بین 2.4 گیگاهرتز الی 5 گیگاهرتز میباشد.

اگر سرعت برایتان مهم میباشد و دوست دارید تا تمام اعضای خوانواده و یا دفتر دارای یک پهنای باند و سرعت مشابه باشند.

میبایست از مودم هایی که دارای قابلیت باند دوتایی و یا بیشتر هستند که استفاده کنید.

در نتیجه وقتی تعداد کاربران بسیار زیاد است. مودم با اتصال کاربران به باندهای مختلف (بطور مثال برای دو کاربر با مودم باند 5 گیگاهرتزی ، یک کاربر را به باند 2.4 گیگاهرتز منتقل می کند) و به طور خودکار پهنای باند کاربران را متعادل می کند ، بنابراین سرعت خیلی تغییر نخواهد کرد.

امنیت مودم

متأسفانه مودم ها از امنیت بالایی برخوردار نیستند. و از آنجا که ایستگاهی برای ارسال و دریافت اطلاعات هستند. میتوانند پس زمینه خطراتی مانند نشت مشخصات کارت بانکی ، اطلاعات شخص و غیره باشند. و افرادی سودجو هستند که می خواهند از اینترنت شما استفاده کنند. و با برنامه های هک وای فای اقدام به هک وای فای شما میکنند.

از این رو برای جلوگیری از هک شدن وای فای شما باید اقدامات لازم مانند از بین بردن قابلیت اتصال خودکار و انتخاب رمز عبور مناسب برای حفظ امنیت WiFi را انجام دهید.

هنگام خرید سعی کنید مودمی با پشتیبانی از wpa2 و wpa3 خریداری کنید که یکی از آخرین و بهترین ویژگی های امنیتی برای WiFi است.

جمع بندی

در این مقاله تلاش کردیم مهمترین اطلاعاتی که باید داشته باشید تا یک مودم اینترنت را انتخاب کنید را به شما آموزش دهیم اما در نهایت این شما هستید که باید با شرایط و بودجه خودتان بهترین مودم را پیدا کنید زیرا طبیعتا هرچقدر بیشتر هزینه کنید مودم بهترین خریداری خواهید کرد.

کد خبر 611703 برچسب‌ها اینترنت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: اینترنت راهنمای خرید مودم اتصال به اینترنت بهترین مودم پهنای باند مودم ADSL وای فای یک مودم مودم ها داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۲۴۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان تماس تصویری بدون اینترنت (ViLTE) فراهم شد (جزئیات)

طبق آخرین اظهارات وزیر ارتباطات، سال ۱۴۰۱ در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، ضوابط و تعرفه‌های تماس تصویری تصویب شد اما به دلیل اینکه برخی گوشی‌های خارجی داخل کشور بوده و لایسنسی را به خاطر شرایط تحریم فعال نکرده بودند، بعضی از مردم نمی‌توانستند از این قابلیت استفاده کنند؛ اما این قابلیت در گوشی‌هایی که داخل کشور تولید می‌شود، وجود دارد.   به گزارش ایسنا، برقراری تماس تصویری از طریق تلفن همراه در ایران سابقه چند ساله دارد که برای بار اول توسط یک اپراتور تلفن همراه مطرح شد و مورد بحث قرار گرفت که با گذشت مدت زمان اندکی به دلایلی و مخالفت‌های گوناگون این طرح متوقف شد؛ البته پس از این موضوع بارها وعده داده شد که این مشکل به زودی حل می‌شود اما به دلیل متوقف ماندن آن برای چندین سال، مردم برای دسترسی به این قابلیت به شبکه‌های اجتماعی و نرم افزارهای موجود که این قابلیت در آنها فعال است مراجعه کردند.   درنهایت این سرویس در آن زمان راه‌اندازی نشد تا اینکه اواسط سال ۱۴۰۱ وزیر ارتباطات خبری جدید در این زمینه اعلام کرد که به گفته او این سرویس در یکی دیگر از اپراتورهای تلفن همراه به صورت آزمایشی راه اندازی و با تولیدکنندگان گوشی هم رایزنی شده است.   به عبارتی همراهی تولیدکنندگان گوشی مهم‌ترین لازمه راه‌اندازی این سرویس است و برخی از تولیدکنندگان گوشی باید این قابلیت را بر روی گوشی‌هایی که در ایران موجود است، فعال کنند.    طبق بررسی‌های انجام شده و اعلام کاربران، سال گذشته این قابلیت برای برخی از مدل‌های گوشی هواوی، شیائومی و سامسونگ فعال شد و اپراتور مذکور (همراه اول) پیش پیام‌هایی مبنی بر راه‌اندازی این سرویس به برخی مشترکان ارسال کرد. برای استفاده از سرویس مکالمه تصویری این اپراتور باید هر دو طرف تماس تحت پوشش شبکه LTE  و سیم کارت هر دو مشترک سیم‌کارت هر دو مشترک USIM باشد. همچنین حتما این سرویس برای هر دو طرف تماس فعال شده باشد و تلفن همراه هر دو طرف تماس از این سرویس (ViLTE) پشتیبانی کند.    علاوه بر موارد گفته شده باید تنظیمات مربوط به سرویس تماس تصویری بر بستر نسل چهارم شبکه (ViLTE) در تلفن همراه هر دو طرف تماس اعمال شده باشد. کاربران برای استفاده از این سرویس نیازی به نصب نرم‌افزار توسط برقرار کننده و دریافت کننده تماس ندارند و تماس صوتی برای هر دو مشترکین دائمی و اعتباری قابل استفاده است.   در این رابطه اخیرا عیسی زارع پور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- درباره نسل جدید ارتباطات تصویری بدون اینترنت توضیح داد: در سال ۱۴۰۱ کمیسیون تنظیم مقررات شرایط، ضوابط و تعرفه‌های تماس صوتی را از طریق شبکه LTE بدون نیاز به اینترنت، تصویب کردیم.   وی افزود: اما به دلیل اینکه برخی گوشی‌های خارجی داخل کشور بود و لایسنسی را به خاطر شرایط تحریم فعال نکرده بودند؛ بعضی از مردم عزیز نمی‌توانستند از این قابلیت استفاده کنند اما گوشی‌هایی که در داخل کشور تولید می‌شود، به دلیل اینکه لایسنس‌هایی که گوشی‌های خارجی دارند را فراهم می‌کنند و می‌توانند این قابلیت را فراهم و ارائه کنند و مردم عزیز این قابلیت جدید را سبد خدمات ارتباطی داشته باشند.   وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره هزینه آن تشریح کرد: تعرفه‌ای وضع شده شبیه به تعرفه صوت است و خیلی عدد بالایی نیست و امکان تماس تصویری با کیفیت فراهم می‌شود.   موضوعی که برخی از اپراتورهای ارتباطی هم به آن اشاره کرده‌اند و در واقع براساس پیگیری‌های انجام شده این سرویس از دو سال گذشت توسط اپراتور اول تلفن همراه فعال شده اما مشکل وندورها هستند. در واقع این سرویس بر روی وندورهای خاصی جواب می‌دهد و باید به وندورهای خارجی به توافق برسیم که این امکان را باز کنند؛ اما گوشی‌های داخلی مشکلی دراین زمینه ندارند.  کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • 3 کارخانه تولید سیم مفتول بزرگ ایران (به همراه راهنمای استعلام قیمت)
  • امکان تماس تصویری بدون اینترنت (ViLTE) فراهم شد (جزئیات)
  • اتصال آنلاین اطلاعات خرید و فروش به سامانه املاک و اسکان
  • اینترنت کوانتومی و توسعه فناوری دسترسی رادیویی باز؛ پروژه‌های پرچمدار ستاد اتصال‌پذیری
  • راهنمای انتخابی هوشمندانه در خرید چیلر تراکمی
  • راهنمای خرید، چاپ لیبل فوری ارزان 1 روزه از کجا ؟
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه می‌یابد
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه خواهد یافت
  • اینترنت کوانتومی و دسترسی رادیویی در دستور کار معاونت علمی
  • راهنمای جامع انتخاب و خرید دزدگیر منزل